9 Şubat 2012 Perşembe

MaCaRoN


Bugün sizinle canımın çok istediği ve en kısa sürede evde yapımını deneyeceğim güzel bir tatlıdan bahsetmek istemekteyim. Görüntüsü eminim benim gibi bir çok insanı çekiyodur.Bu rengarenk kurabiyeleri birçok pastahanede bulmanız mümkün. Çeşitlerine göre kg fiyatı 20 ile 100tl arasında değişmektedir.


Bu arada macaronu ilk defa görenler için ne olduğunu çok kısa anlatim


Dövülmüş badem şeker ve yumurta ile hazırlanan, genellikle çikolata, kahve, çilek, vanilya, fındık ve fıstıklı olarak yapılan . Dışı gevrek içi yumuşak pasta  yada kurabiye olarak tanımlayabiliriz.


Ama benim gibi kendiniz yapmak isterseniz işte size güzel çeşit çeşit macaron tarifi :))))








Malzemeleri :
Hamuru :
 – 100 gram ince toz şeker
-60 gram ince çekilmiş badem
-2 Yumurta akı
- 4 Çorba kaşığı normal toz şeker
Çikolata kreması  : – 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- 25 gram tereyağı
Fıstıklı krema : – 50 gram antep fıstığı
- 1 Su bardağı şeker
- 80 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Portakallı krema:- 80 gr tereyağı
- 1 Çay bardağı portakal suyu
- 2 Çay bardağı Şeker
- 3 Yumurta sarısı
- 2 Çorba kaşığı nişasta
Yapılışı : İnce çekilmiş olan şekerleri ve bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getiriyoruz. Arada robotu durdurarak ellerimizle karıştıralım.
Yumurta aklarını mikserde köpürene kadar çırpıyoruz. Mikserin gücünü artırarak 4 çorba kaşığı Şekeri toplam 2-3 dakikada parça parça ekleyerek karıştırıyoruz.
Bademli karışımı eleyerek kalın kalan parçacıkları ayıklıyoruz.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave ediyoruz. Bir kaşıkla hafiften karıştırıyoruz. Daha sonra bademin diğer yarısını karışıma ekleyerej pürüzsüz ve tek bir renk hamur oluncaya kadar tekrardan karıştırıyoruz.
Hamuru sıkma torbasına aktararak.Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz. Birinci tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırının orta rafında 10 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişiriyoruz. Pişen makaronları soğuması için bekletiyoruz.
Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürüyoruz.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarıyoruz.

Çikolatalı Krema :
 Çikolatalı krema için ince kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını iyice usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.
Fıstıklı Krema : Antep fıstığı ile ince çekilmiş toz şekeri mutfak robotunda un kıvamına getiriyoruz. Daha sonra vanilyayı ve tereyağını ilave ederek bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırıyoruz.  Karışımı buzdolabına alıp yaklaşık 1 saat  kadar bekletiyoruz.
Portakallı Krema : Portakalın kabuğunu ince rende de rendeliyoruz. Bütün malzemeyi bir tencereye alarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.





















2 yorum: