13 Mart 2012 Salı

Merhaba


Bugün size makyajın vazgeçilmezlerinden biri olan allıktan bahsetmek istiyorum.Allık yüz hatlarını belirler,vurgular ve yüze güzel bir derinlik sağlar.
Hiç makyajsızken bile, bir allık dokunuşuyla renk ve tazelik kazanırsınız, anında bakımlı görünürsünüz. Allığı bu kurtarıcı özelliğinden dolayı makyaj çantamızın jokeri seçebiliriz





Cildinize göre Allık
Pembe tonları soğuk renkler sınıfına girer ve açık/beyaz tenli ciltlere daha çok yakışır. Altın ve bronz tonları sıcak renklerdir ve bronz/koyu tenlilerde daha iyi bir sonuç verir. Sarışınlara ise şeftali tonları en yakışan renktir. 

Buğday tenliler ise şeftali/pembe ve bronz tonlarını rahatlıkla kullanabilirler.
Pembe allık, daha genç ve dinamik gösterir. 

Bronz allıklar ise ten rengine seçilmelidir. Yaz ayları için ideal bir tercih olabilir. Allık seçerken renklere ve nasıl görünmek istediğimize dikkat etmeliyiz.

Gündüz, yarı parlak veya mat allık seçmek uygun olur. Gece dışarı çıkarken de, elmacık kemiklerinize ışıltı katmak için daha koyu ve sedefli/parlak olanları da deneyebilirsiniz.































Yüz şekline göre allık uygulamaları


Uzun yüzler: Yüzü daha yuvarlak göstermek için allığı elmacık kemiklerinin üzerinden saç diplerine kadar ve çeneye de hafif dokunuşlarla sürün.


Yuvarlak yüzler: Yüzü daha ince göstermek için allığı elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru sürün. Yuvarlak yüzlüler genel olarak V şeklinde bir sürüş tarzı benimsemeliler.


Oval yüz: Oval yüze sahip olanlar çok şanslılar çünkü özel bir uygulama yapmalarına gerek yok. Allığı, elmacık kemiklerinin üzerine hafif dokunuşlarla sürebilirler.


Ayrıca; günümüzde mineral makyaj oldukça popüler, biliyorsunuz. Allıkların da mineral olanları mevcut. Eğer toz olan bu allıkları sürerken fazla zorlanmıyorsanız, mineral olanları denemenizi öneririz. Çünkü cilt problemleri yaşayanlara uzmanlar tarafından öneriliyorlar ve doğal bir görünüm yaratmak konusunda ustalar.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder